Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 25 srp 2019 00:46




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 Wifi free 
Autor Zpráva
Odpovědět s citací
Příspěvek Wifi free
Chcel by som sa spytat ci su na vsetkych intrakoch wifi free siete. DIk.


ned 25 črc 2010 17:44
V.I.P.
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11 srp 2007 16:32
Příspěvky: 366
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
internet funguje tak ze si pripojeny cez kabel - aj nb. wifi kolejni nie je, a co maju studenti porobene tak podla pravidiel prave nie su (v podstate zakazane), ale nie je to tak jednoduche spravcom odhalit, takze tak - ale tie studentske su zaheslovane of course.
pripojenie cez kabel je totiz registrovane na konkretnu MAC adresu pocitaca a robi sa na zaciatku roku. mozes mat registrovane naraz 2 MAC adresy ale v reale zapojenu len jednu. dalsia moznost je zaregistrovat si este jednu pripojku, aby si mohol mat 2 pc naraz. (pre pripad ze mas nb + desktop a nepojdes ilegalnou cestou wifin, kt. musia byt NAT uzlom, ale o tom potom).

_________________
exFIT VUT
SSME@FI MUNI


ned 25 črc 2010 18:41
Profil
Ukecanej
Ukecanej
Uživatelský avatar

Registrován: pát 06 črc 2007 12:43
Příspěvky: 105
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Přesně tak, Bohužel skrze NAT to jen tak jednoduché není. Pokud budeš mít obyč router, tak ti ve většině případlů nepojede televize a další kolení věci. A věřte, že ani NAT vás nezachrání od toho aby správce nevěděl po přítomnosti více PC za routerem...


pon 26 črc 2010 08:23
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04 led 2005 09:54
Příspěvky: 668
Bydliště: Nekoř
Odpovědět s citací
Příspěvek 
petrmikes
Pokud cíleně nehledá, nenajde.

Každopádně, NATování v podmínkách kolejí je (z pohledu financí) absolutní blbost. Za 80 Kč* měsíčně má každý svou přípojku, svou vlastní veřejnou IP a kupu služeb k tomu (KnTv apod.)

Komu strašně moc vadí síťový kabel v posteli, dá se to vyřešit i legální cestou.


*) výpalné 100 kč za přítomnost přípojky na pokoji se platí tak jako tak.


pon 26 črc 2010 12:23
Profil
Ukecanej
Ukecanej
Uživatelský avatar

Registrován: pát 06 črc 2007 12:43
Příspěvky: 105
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Ale pokud hledá tak najde. a docela snadno.


pon 26 črc 2010 12:38
Profil ICQ
Ukecanej
Ukecanej
Uživatelský avatar

Registrován: pát 06 črc 2007 12:43
Příspěvky: 105
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Samozrejme ze ohledne natovani se tu mluvi doufam pouze v teoreticke rovinne, vazne se radsi vyplati regnout dalsi pripojku


pon 26 črc 2010 12:39
Profil ICQ
V.I.P.
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11 srp 2007 16:32
Příspěvky: 366
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
ja pouzivam desktop, takze nemam potrebu NATu...a ked potrebujem pripichnut nb, tak mam regnutu mac a prehodim kabel.
wifi neni tak skvela, doma ma rodic pocitacnik vychoval tak ze cim menej vyzarovania a vln a podobnych srand v okoli mna, tym lepsie pre moj organizmus a toho sa drzim :)

samozrejme, ked spravca chce, tak najde. ono je tam viacero veci ktore vyzeraju neskodne a v skutcnosti skodne su - u dc++ najnovsich verziach treba zakazat tzv DTH (alebo DHT ci jak sa tomu nadava), pretoze inak od teba budu tahat ludia mimo kolejnej siete, a skoncis zabanovany za preneseny upload nad 4giga/4dni. taktiez su zakazane torrenty. (myslim ze hlavne kvoli uploadu), a najnovsie aj za dns zaznam typu CNAME (ludia za to podostavali bany, aj ked tam neprovozovali nic komercneho)

ale vazne, nema zmysel si tam natahovat wifi, este som nepotrebovala nikdy....

_________________
exFIT VUT
SSME@FI MUNI


pon 26 črc 2010 14:20
Profil
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: úte 05 srp 2008 12:52
Příspěvky: 92
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Moonny píše:
cim menej vyzarovania a vln a podobnych srand v okoli mna, tym lepsie pre moj organizmus a toho sa drzim :)

:D :D

_________________
FIT MPS


pon 26 črc 2010 15:53
Profil ICQ
Začátečník
Začátečník

Registrován: pát 23 črc 2010 12:30
Příspěvky: 11
Bydliště: Zlín
Odpovědět s citací
Příspěvek 
jen se chci zeptat jaky je teda nejlepsi zpusob internetu, kdyz sou pokoje pro tri a pripojky jen dve?jednu rozdelit?


stř 11 srp 2010 10:07
Profil
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: úte 05 srp 2008 12:52
Příspěvky: 92
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Jo, jeden z obyvatelu pokoje musi met switch.

_________________
FIT MPS


stř 11 srp 2010 10:34
Profil ICQ
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz