moja rovnica je taka ze od koleji ocakavate tolko co od 4* hotela a to je celkom nespravne uvazovanie
ano, zehlicka by bola cash pre KaM, lenze co je pre nich 40kc

vela ludi nebyva na kolejich cely semester tak aby si pralo. oni maju take zisky, ciste zisky, ze ich 40 korun akurat tak rozosmeje

len ja som dala za 3 roky kolejim na vsetkych moznych platbach 95litrov. a to som posledny rok takmer vobec nechodila do menzy pretoze mi prestali vyhovovat
koleje su proste miesto kde mate kde zlozit hlavu, kde mozete studovat, kde mate internet a kde mate zakladnu hygienu. neocakavajte od toho vela, aj ked ano, v porovnani s SR je to ine kafe. ale trebars v porovnani s privatmi uz zase nie, to uz su tie koleje mizerne a drahe este k tomu.
Proste veci dennej spotreby si musite zadovazit sami (tj utierky, hajzelpapiere a podobne). Myslim si ze pracky su na kolejich len kvoli Erazmakom.... pretoze ti ludia zo spanielska domov chodia az ked im konci studijny pobyt. Dokonca len pre nich je pristupna kuchynka s trubou na jednom z blokov na A05.
co sa tyka vyberu koleji tak ano, zavisi to na osobnych preferenciach, moznostiach. ale je jasne ktore koleje su lepsie, ktore horsie, potom ale od tych horsich nemozes cakat ze sa o teba budu starat ako o krala... uz i tak su tie koleje nadstandart voci SR.
ani na private ti nedaju zehlicku, aj ked si prenajimas zariadeny privat. dokonca niektore nemaju ani pracku. a samozrejme tiez ti tam majitel nekupuje wc papier.
pozeram ze ludia teraz chceju zmykat vsetko naokolo, v tejto spolocnosti, jak to len ide, miesto toho aby sa niekedy uspokojil s tym, ze maju lepsie ako mnoho mnoho inych.
btw, moje prispevky maju hlavu a patu, to vie kazdy kto je na VUT dlhsie ako par mesiacov od zapisu. mnohi starsi, starsi odo mna, ma obdivuju, ze vam tak pomaham, ze mam tolko trpezlivost vsetko vysvetlovat a snazit sa ozrejmit. read only nejde len tak jednoducho zaviest - tato tema sa vola frequently asked questions, a to znamena ze ludia sa musia pytat. ale tak snad sa nebudu pytat na veci, ktore su snad jasne ze koleje neposkytuju. ubytovanie na kolejich je nieco ine ako ubytovanie v 4* hoteli.