Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 19 říj 2019 17:05




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 54 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 Študent zo Slovenska ( prvák ) - Inkaso - Ubytovanie 
Autor Zpráva
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: úte 20 črc 2010 16:45
Příspěvky: 35
Odpovědět s citací
Příspěvek Študent zo Slovenska ( prvák ) - Inkaso - Ubytovanie
Zdravim, ospravedlnujem sa, ak to tu niekde uz je, ale bohuzial som to nenasiel. Rad by som sa informoval, ako je najlepsie platit inkaso, ci je nutne zalozit si ucet v Cechach, alebo je mozne najkakym sposobom platit rozvno zo Slovenska. Diky velmi pekne.


úte 20 črc 2010 16:58
Profil
V.I.P.
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11 srp 2007 16:32
Příspěvky: 366
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
myslim ze informacie su zahrabane niekde v inych temach ale momentalne neviem ziadnu taku najst

inkaso sa musi platit z ceskej banky, takze musis mat cesky ucet. cesku banku si vyber podla toho ake moznosti pre studenta ti ponuka (studentsky ucet napr).
podstatna vec je, ze nejak musis dostat peniaze na cesky ucet, takze asi budes potrebovat prevod slovensky -> cesky ucet. tu su vo vacsine pripadov strasne vysoke poplatky, ja mam skusenost s csob sk a cz, coz su dcerska a materska banka. poplatky dohromady 0.15eur + 6kc, prikaz zadany do 15:00 prevedeny tak do 20 minut (tj do 20 minut mas peniaze v cr).
o inych bankach neviem ake maju prevodne poplatky, v dobe zakladania mojich uctov to bolo najvyhodnejsie....

inkaso z CR, idealne su banky ktore maju smluvu s KaM (ktori vlastnia CSOB), viem ze je problem s inkasom od Reiffeisenky ceskej, s inymi skusenosti nemam.

_________________
exFIT VUT
SSME@FI MUNI


úte 20 črc 2010 17:30
Profil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: úte 20 črc 2010 16:45
Příspěvky: 35
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Dakujem velice pekne, ja mam tuna na slovensku mBank, a rozmyslal som ze si spravim cesky mBank... Ale este popozeram, ohladom tej csob...


úte 20 črc 2010 18:09
Profil
V.I.P.
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11 srp 2007 16:32
Příspěvky: 366
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
podmienky mBanku nepoznam, skontroluj si ci vie cesky mBank prijmat peniaze zo slovenskeho (otec nieco pozeral kvoli segre) a nejaky zadrhel tam bol, ale teraz neviem aky...
tam si hlavne vazne pozri kolko ta stoja vybery z bankomatu, a kde vsade mozes vybrat zadara (csob to ma napr bankomaty csob, postovej banky a volksbanku) a hlavne dolezite su tie prevody z sk do cz...

_________________
exFIT VUT
SSME@FI MUNI


úte 20 črc 2010 19:07
Profil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: pon 11 led 2010 11:07
Příspěvky: 40
Odpovědět s citací
Příspěvek 
pokial viem, tak najvacsia vyhoda uctu v mBank na slovensku je ta, ze mas vybery z akehokolvek bankomatu v zahranici zadarmo, co sa celkom hodi, lebo v cechach vyberas zo slovenskeho uctu a nemusis riesit z akeho bankomatu...


stř 21 črc 2010 07:05
Profil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: úte 20 črc 2010 16:45
Příspěvky: 35
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Tak cez mBank to nepojde, vzhladom na to ze nejsom, latca dane v CR a ziaden studentsky ucet tam nemaju,
... takze to bude najlepsie tym CSOB...


stř 21 črc 2010 14:42
Profil
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Podla ma staci mat ucet v CSOB ale to s tym inkasom ako co nechapem, naco ja na inkasne stredisko mam chodit, ved to mi budu strhat z uctu mesacne, ja to cez ziadne inkaso nemusim platit.


ned 25 črc 2010 17:13
V.I.P.
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11 srp 2007 16:32
Příspěvky: 366
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
inkaso Koleji a menz funguje tak, ze ty das povolenie (svoleni) k inkasu (zadavas kto ti to strha a aku maximalnu ciastku - doporucujem dat na 6000kc, ak byvate na A04-a05 tak aj vyssie, tam je vysoka istina na zaciatku roku).
od 17 do 20.dna mesiaca sa ti samo strhne inkaso z uctu za predchadzajuci mesiac, takze v rijnu sa vam strhne za ten kusok zari (tam sa odcitava cena od tej jistiny co st eplatili teraz, v listopadu za rijen, atd...

_________________
exFIT VUT
SSME@FI MUNI


ned 25 črc 2010 18:50
Profil
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Cize este treba ist do Brna a zalozit si daky cesky bankovy ucet? A tam zadat kto mi bude co strhavat, tam asi potrebujem cislo ich bankoveho uctu.


ned 25 črc 2010 20:33
Odpovědět s citací
Příspěvek stěr
Další stěr je ten, že chtějí aby u inkasa byl zadaný variabilní symbol (rodné číslo), který já aspoň v internetovém bankovnictví u ČSOB zadat nemohu. Taktéž potvrzení o svolení k inkasu, už vidím, jak mi ho v bance celý nadšení dávají a ještě k tomu zadarmo...
kdyby aspoň KaM informace konkretizovaly, jestli stačí třeba screen apod.,
ale to ne, všechno se napíše na půl, co kdyby náhodou,... oni budou i co mají vždy pravdu a pochybení nebylo na jejich sraně :D


ned 25 črc 2010 22:10
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: pát 18 čer 2010 21:40
Příspěvky: 5
Odpovědět s citací
Příspěvek 
tož to asi robia preto, aby mali nejakú robotu.. napr odpisovať nám, keď je všetko nejasné a oni dostanú hafo mailov..
mne odpísali, že stačí mailom screen, alebo poslať vytlačené.. a s tým variabilným mam problém tiež, ak vyriešiš čosi, tak by si to sem mohol/a dať.. vopred dík

_________________
Ja je niekto iný


ned 25 črc 2010 22:26
Profil ICQ
Začátečník
Začátečník

Registrován: ned 25 črc 2010 12:23
Příspěvky: 19
Odpovědět s citací
Příspěvek 
mam ten isty problem, som zo SVK a tiez u CSOB nemozem elektonicky tam zadat VS...ale ak ho tam neuvediem nebudu vediet ze to je odomna...dufam ze sa to da nejak vyriesit a nebudem musiet cestovat zas do banky co ceska


pon 26 črc 2010 10:50
Profil ICQ
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Tak identifikovat tě budou hlavně podle čísla účtu!,... které si zadával, je uvedeno i v ubytovací smlouvě..., já také nemohu uvést VS aspoň v IB CSOB. Ještě napíšu dotaz na KaM, jestli se obejdou bez variabilního symbolu, předpokládám, že to určitě půjde i bez něj :wink:


pon 26 črc 2010 11:49
Začátečník
Začátečník

Registrován: ned 25 črc 2010 12:23
Příspěvky: 19
Odpovědět s citací
Příspěvek 
tak ak by ti dali vediet ze ten VS netreba, tak to napis sem, nech mozem aj ja cez net v pohode urobit a nemusim chodit do banky do ciech :)


pon 26 črc 2010 11:57
Profil ICQ
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Cokeby som to teraz vyplatil normlane zo slovenskeho uctu, myslim tych 70 eur tu jistinu 2 a potom si zalozil ceske konto a dam to zvolenie na inkaso a zmenil si ten ucet v profile na novy cesky. Do profilu by som zatial napisal tento slovensky a s nim aj podpisal zmluvu. A inac odkedy je 1500Kc 70 euro? Niekto sa asi sekol v matike.


pon 26 črc 2010 15:43
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 54 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz