Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je úte 19 lis 2019 05:42




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 54 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Ceny jídel 
Autor Zpráva
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 črc 2010 21:53
Příspěvky: 76
Odpovědět s citací
Příspěvek 
je pravda, ze menza s takovymi cenami uz jaksi ztraci smysl... napr ja uz tam chodim spis jen ze zvyku, ale i to asi uz brzy prestane


pon 02 dub 2012 14:24
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04 led 2005 09:54
Příspěvky: 668
Bydliště: Nekoř
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Můj náhled je jiný.
Jednak si nedávám polévku, protože už bych prostě hlavní jído potom nesnědl.
No a potom při ceně jídla 40 Kč hlavní+ 10 korun salát jsem na padesátce a za tyhle peníze se tady v okolí nenajíte. Možná v Kanasu, kde ale vaří jídla stejné kvality jako menzy (logicky) a na courání kamsi do hospod do nemám náladu.
A pokud si někdo myslí, že meníčko v hospodě za 60 korun je bůhvíjaká kvalitka.....

Ostatně zkuste si uvařit doma a vyčíslit opravdu všechny náklady, včetně vody a elektriky - a taky vlastního času.... Dvě nožičky debercínky a rohlík není oběd.

Prostě: není to v menze žádný zázrak, ale nevěřím ve spásné hospody. Vy si myslíte, že ten hospodský občas taky nezajde osondovat ceny a kvalitu do menzy, aby v rámci konkurenčního boje postě jen uvařil stejnou šlichtu a dal ji o korunu levněji?


stř 04 dub 2012 07:49
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: čtv 05 dub 2012 11:28
Příspěvky: 2
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Ještě mám jednu připomínku, a to ohledně pórkové invaze. V poslední době(cca rok) jse v menzách začala praktikovat už neúnosná invaze pórku. Téměř každé jídlo v menze je posypáno hrstí syrového pórku. Začalo to přimícháváním do šťouchaných brambor, míchaných brambor. Už mi to občas chtělí nasypat na hranolky. V menze kolejní to dávají i na špagety!!! (ital by se propadl na druhou stranu planety vidět na špagetách toto, více pórku než sýru)! ... vrcholem byla menza na meoptě, kde bylo hlavní jídlo smažený porek v sýrovém testíčku. :shock:

Kam se může ozvat, a upozornit je na tyto humusné počiny. :) :?

Neberte to jako srandu ale jako holý fakt


čtv 05 dub 2012 11:35
Profil
Začátečník
Začátečník

Registrován: úte 25 zář 2007 07:28
Příspěvky: 13
Odpovědět s citací
Příspěvek 
luccas píše:
Ještě mám jednu připomínku, a to ohledně pórkové invaze. V poslední době(cca rok) jse v menzách začala praktikovat už neúnosná invaze pórku. Téměř každé jídlo v menze je posypáno hrstí syrového pórku. Začalo to přimícháváním do šťouchaných brambor, míchaných brambor. Už mi to občas chtělí nasypat na hranolky. V menze kolejní to dávají i na špagety!!! (ital by se propadl na druhou stranu planety vidět na špagetách toto, více pórku než sýru)! ... vrcholem byla menza na meoptě, kde bylo hlavní jídlo smažený porek v sýrovém testíčku. :shock:

Kam se může ozvat, a upozornit je na tyto humusné počiny. :) :?

Neberte to jako srandu ale jako holý fakt


Ak nechces porek staci to povedat napr. v menze kolejni kludne povedz obsluhe co nabera jedlo aby ti porek nedavali :) to je vsetko. Mna skor trapi ze v menze sa neda zdravo najest. Tie jedla nemaju so zdravou vyzivou absolutne nic spolocne. Ale tu je bohuzial iny problem, podavaju tie jedla po ktorych je dopyt.


čtv 05 dub 2012 12:38
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: čtv 05 dub 2012 11:28
Příspěvky: 2
Odpovědět s citací
Příspěvek 
To je jasné, že říkám. Ovšem někdy už to nejde, bo je součástí :D


čtv 05 dub 2012 12:58
Profil
Odpovědět s citací
Příspěvek 
honzasl: víceméně nemohu souhlasit. Po zdražení pokud nemusím, tak do menzy nejdu. Polévku jsem si v menze také nedával, protože většinou byla fakt hnusná. Většinou jsem po zdražení platil kolem 60Kč (Jídlo, salát, malé pití), když bych odečetl ještě dotaci tak jsme už na částce přes 80Kč.

Do hospody chodím většinou do restaurace Rubín nebo k Hodnému psovi, kde je kvalita jídla oproti menze na velmi vysoké úrovni, za 70-90Kč dostanu vynikající polévku a o poznání větší porci hlavního jídla, někdy s oblohou. Oproti menze se s chutí a dosytosti najím, že nemám za chvíli hlad a není mi po jídle těžko, jako se mi občas v menze stávalo. Časově je to o malinko náročnější, v případě velké fronty v menze srovnatelné.

http://www.volny.cz/u-hodneho-psa/
http://www.restauracerubin.cz/

Nemohu pochopit, jak může menza, která oproti restauraci vyprodukuje větší množství jídel, mít celkovou cenu vyšší než restaurace (zvláště když porovnáme velikost porce) a to neberu ještě v uvahu kvalitu pokrmu a obsluhu. Nemůžu si pomoci, ale myslím si, že hospodaření menzy není zrovna efektivní. Rád si za lepší oběd 20-30Kč připlatím, jen mě štve systém dotací, uvítal bych například formu nějakých stravenek, aby si každý mohl vybrat, kde se nají.


pát 06 dub 2012 21:45
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Spousta z Vás viděla pořady typu Ano šéfe ! a pod :), takže náhled pod pokličku máte...v jaké špíně a z jakých surovin se v hospodách vaří... a nedělejte si iluze, že někde to je oproti tomu zázrak... dle mých zkušeností jsou porce v hospodách větší jen způsobem, že dostaneš plný talíř rýže, což stojí asi pětikorunu a stejně to nesníš :).


ÚPLNĚ OT: ...kdyby žrádlo v menzách bylo za 10,-, spousta lidí si bude stěžovat na cenu


sob 07 dub 2012 13:11
Odpovědět s citací
Příspěvek 
přesně tak! pořady jsme viděli a je velká škoda, že tyhle pořady nenahlédly pod pokličku i do nějaké menzy nebo velké vývařovny. Zřejmě bychom byli překvapeni v jaké špíně a hlavně z jakých surovin se v menze vaří! ...o něčem svědčí i to, že je problém se s obsluhou v menze domluvit česky. Ve snaze stlačit náklady na minimum a ceny jídel na maximum, KaM zaměstnávají pracovníky z Ukrajiny, Tajvanu i z rómského etnika, zřejmě za minimální mzdu. Dále je podivné, že stejné jídlo, které bylo dnes na oběd je večer i na večeři a druhý den znovu na oběd. Dobrou chuť


sob 07 dub 2012 17:06
feldkurát
feldkurát
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 11 úno 2010 20:35
Příspěvky: 661
Bydliště: Czech Republic, FEKT VUT
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Huh, na Meoptě je hezká mladá kuchařka, která každýmu věnuje milý úsměv a pak se hned lépe obědvá... Ukrajinky mi nevadí. Co máte proti pracujícím romkám?? Vařit umí kdejaká cikánka. Ve které menze jste ji potkali? Já o ní vůbec nevím... Kdybyste chodili sem sem, tak si teď na VUT nestěžujete na jídlo. :D
S cizinkama se dá blbě pokecat česky, ale tak co?

_________________
Konečně jsem Bc. Sice jsem jednou propadl, ale to se při pohovoru nikdo nedozví. :-)


sob 07 dub 2012 17:53
Profil YIM
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Z okna kuchyně menzy Purkyňova pokřikovalo několik cikánů na lidi na ulici. Je to cca 2 roky zpátky. Na jaké úrovni je kuchyně v menze lze jen domýšlet... Kvalita jídla vypadá dobře, tepelnou úpravou se dá ledacos zamaskovat, to kuchaři vědí.

Meopta je vyjímka, ale v restauraci Q je "kuchařka", která umí jen štěkat.


sob 07 dub 2012 18:28
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04 led 2005 09:54
Příspěvky: 668
Bydliště: Nekoř
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Anonymous píše:
Meopta je vyjímka, ale v restauraci Q je "kuchařka", která umí jen štěkat.


Pánové - VY jsem zákazníci. Nenechte se od výdejních bab nikdy uzemnit, ony tam jsou od toho aby vás obsloužily. To je jedna věc.

Citace:
kde je kvalita jídla oproti menze na velmi vysoké úrovni, za 70-90Kč dostanu vynikající polévku a o poznání větší porci hlavního jídla, někdy s oblohou.


Bavíme se o kvalitě, nebo o kvantitě? To že dostaneš někde obrovskou porci, to je klasický marketingový trik jak ti dát pocit, žes dostal něco navíc. Mě naopak tyhle magaporce v hospodách pěkně prudí, protože mi v podstatě znemožňují ochutnat více jídel, než jedno. (leda, že bych si dával dětské porce)

Co se týče kvality jídla v menze: mě vadí spíše to, že jídla neodpovídají svým názvům. Vadí mi to, že "boloňská omáčka " je plná kečupu, že "lassagne" jsou udělané z kolínek, že houskové knedlíky jsou z bílé hmoty, co nepotkala housku.

ALE

Kolik stojí jídlo, které tyto požadavky v hospodě? Opravdu vám někde udělají boloňskou omáčku z hovězího za 50? Opravdu dostanete někde čerstvé domácí knedlíky? K čemu asi mají v hospodách ty mikrovlnky?

Já se nesnažím tvrdit, že v menzy jsou nějaká restaurace v interkontinentálu. Snažím se jen říct, že meníčko za 70 káčé v hospodě nebude o nic lepší než ta menza - a není k tomu ani důvod, neviditelná ruka trhu pracuje neúprosně...


ned 08 dub 2012 10:10
Profil
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Jak již z názvu vyplývá, tahle diskuse je především o cenách. Pokud někde dostanu velkou porci, je mi jedno jestli se jedná o marketingový nebo jiný trik. Faktem ale zůstává, že jsem dostal větší porci za stejnou (a často i nižší) cenu jako za malou porci v menze. Navíc restaurace vaří bez dotací a přitom dokáží udělat porci větší a levnější (za menu). Jak je to možné? Nevím jak ostatní, ale já v hospodách nemám potřebu ochutnávat více porcí a vystačím si s jedinou. Však druhý den ochutnám něco jiného.
Divím se cizím strávníkům, kteří chodí na obědy do menzy za plné ceny, dnes meníčka v restauracích vycházejí mnohem levněji...ikdyž je fakt, že poslední dobou cizích strávníků ubývá.
Meníčko za 70 káčé v hospodě nebude o nic lepší než ta menza, ale je vidět, že i bez dotací lze levně uvařit. To v menze neumí.

"boloňská omáčka je plná kečupu, lassagne jsou udělané z kolínek, houskové knedlíky jsou z bílé hmoty" svědčí o tom, jací pracovníci a z jak kvalitních surovin, polotovarů a jiných šmejdů se v menze vaří.


ned 08 dub 2012 14:21
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08 říj 2009 22:40
Příspěvky: 380
Odpovědět s citací
Příspěvek 
To se strašně těžko srovnává menza vs. komerční restaurace.

V restauraci si k tomu většina koupí pivo, na kterém je třeba 10 Kč marže. Menza musí mít otevřeno a vařit "meníčka" i večer, kdy se najíst přijde výrazně méně lidí než přes oběd.

Restaurace se meníčkama snaží dostat nějaké zákazníky i přes poledne, ale večer mívají největší vejvar.

Tím nechci nijak hodnotit efektivnost menz, jen mi jde o upozornění na rozdíly.

_________________
Tomáš Mejzlík
Studenti pro studenty http://www.facebook.com/spsfekt
SKAS VUT https://www.facebook.com/studentiVUT


ned 08 dub 2012 16:22
Profil Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět s citací
Příspěvek 
A jakej si myslíš, že má menza vejvar na tom jejich postmixu? Ochucená voda z vodovodu! Na SŠ jsme měli k obědu nápoje zdarma - čaj, ochucená voda nebo káva. KaM by se měly stydět


ned 08 dub 2012 17:26
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08 říj 2009 22:40
Příspěvky: 380
Odpovědět s citací
Příspěvek 
To já nevím, pokud tě to zajímá, můžeš to zkusit zjistit přes Dozorčí radu KaM:
https://www.vutbr.cz/fakulty-a-soucasti ... i-rada-kam

_________________
Tomáš Mejzlík
Studenti pro studenty http://www.facebook.com/spsfekt
SKAS VUT https://www.facebook.com/studentiVUT


ned 08 dub 2012 20:50
Profil Zobrazit autorovy stránky
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 54 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz