VUTRoom
http://student.vutbr.cz/forum/

FAQ: Kolej - návod pro nové "nocležníky"
http://student.vutbr.cz/forum/viewtopic.php?f=56&t=4148
Stránka 3 z 6

Autor:  Moonny [ sob 11 zář 2010 12:29 ]
Předmět příspěvku: 

Aelon
sekol si sa, na A02 sa musi nastupovat podla zmluvy, A03 je iny blok a tam nemusi.

+ citaj stare temy, nie vsetko ti ja, ostatny a hlavne Svubi naservirujeme popod nos.

Autor:  Aelon [ sob 11 zář 2010 16:12 ]
Předmět příspěvku: 

Omlouvam se to predchozi tema jsem nejak minul - vedel jsem ze jsem neco takoveho cetl ale ted jsem to ani za nic nemohl najit.. (kazdopadne ted uz se na to nevymluvim, takze tohle je jen omluva)

Autor:  Mařenka [ pon 13 zář 2010 16:07 ]
Předmět příspěvku:  Switch...

Mohu se zeptat, jak se switchem na PPV?
Stačí koupit toto: http://www.rcomputer.cz/main.aspx?CLS=P ... _ID=252294 a jen zapojit do díry a zbytek se nakonfiguruje na NB?

A ještě jeden dotaz. Je možno zapojit jeden switch do druhého? :D

Autor:  GhaasH [ pon 13 zář 2010 16:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Switch...

Mařenka píše:
Mohu se zeptat, jak se switchem na PPV?
Stačí koupit toto: http://www.rcomputer.cz/main.aspx?CLS=P ... _ID=252294 a jen zapojit do díry a zbytek se nakonfiguruje na NB?

A ještě jeden dotaz. Je možno zapojit jeden switch do druhého? :D

za ty prachy uz si muzu koupit normalni router ne? :)

Autor:  Mařenka [ pon 13 zář 2010 16:47 ]
Předmět příspěvku: 

To je sice pravda, ale ten má rychlost "pouze" 150Mb/s
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71100 nebo přes kabel by to šlo rychleji? Já opravdu nevím jak by to fachčilo, tak doufám, že poradíte. :wink:

Autor:  filohad [ pon 13 zář 2010 17:01 ]
Předmět příspěvku: 

otazka je co riesis ? tak polopate (ak sa mylim opravte) switch / routre -ak chces mat XY kompov zapojenych , ale kedze sa to reguje na MAC adresu pc tak maximalne dva , pripadne wifi router jak ches riesit wifi, inak je to zbytocnost....

na izbe by standartne nejaky vystup/switch pre osobu byt mal , a ktomu ti staci uz len kabel ;)

Autor:  Mace [ pon 13 zář 2010 17:01 ]
Předmět příspěvku: 

Pokial viem, tak beztak je kolejnet 100Mbit/s takze ten gigabit switch beztak nevyuzijes...A osobne ani nevidim dovod na kupu...

Autor:  Mařanka [ pon 13 zář 2010 17:18 ]
Předmět příspěvku: 

filohad píše:
otazka je co riesis ? tak polopate (ak sa mylim opravte) switch / routre -ak chces mat XY kompov zapojenych , ale kedze sa to reguje na MAC adresu pc tak maximalne dva , pripadne wifi router jak ches riesit wifi, inak je to zbytocnost....

na izbe by standartne nejaky vystup/switch pre osobu byt mal , a ktomu ti staci uz len kabel ;)


Oni právě píšou, že na pokoji pro 3 jsou jen 2 přípojky, tak budeme potřebovat nějaké rozdvojení. Pochybuji, že tam bude.

A kdyby tam šel připojit ten 150Mb router, tak by to bylo skvělé, jelikož bych se nemusel tahat s káblem a mohl mít NB i posteli. Předpokládám, že net se registruje na MAC adresu kompu a tak by stačilo ten router jen zapojit do přípojky přes LAN a připojit se ne?

Autor:  Moonny [ pon 13 zář 2010 17:58 ]
Předmět příspěvku: 

VY BLBCI !!!!! NAUCTE SA KRUCI FIX CITAT.

ja neviem co riesite ked hned v prvom prispevku mate FAQ a tam to mate napisane.....

Citace:
Jak uvedu internet na pokoji do provozu?

K uvedení do provozu potřebuješ síťovou kartu v PC nebo notebooku a také síťový kabel, více o tom co to konkrétně je k nalezení zde: http://kn.vutbr.cz/docs/info/cokoupit.html. Více informaci o samotném průběhu přihlášení do KolejNetu je k nalezení zde: http://kn.vutbr.cz/docs/info/jaknasit.html. Pouze bod 4 již není aktuální tzn. žádný písemné uzavření smlouvy není třeba. Vše se vyřizuje pouze elektronicky. Také je nutné zmínit, že bližší informace je možné naleznout na hlavních informačních tabulích na každém bloku kolejí.

V pokoji máme pouze dvě přípojky na internet ale jsme tři, jak to máme řešit?

Dvě přípojky v pokoji se řeší zakoupením switche. Jeden z ubytovaných se do přípojky připojí normálně, do druhé přípojky se připojí switch přes který se připojí zbývající dva ubytovaní. Každý ubytovaný může mít registrovány dvě MAC adresy ale v jednom okamžiku může být připojena k síti jen jedna.


Jak probíhá kontrola zda-li není k internetu připojen někdo kdo nemá?


Kontrola probíhá pomocí MAC adresy síťové karty. V případě změny PC, notebooku nebo jen síťové karty je možnost změnit MAC adresu u KolejNetu elektronicky.


co este preboha tomuto nerozumiete ???
staci vam ten najlacnejsi switch ktory ma 100Mbit/s maximalny prenos, 1000je zbytocne vela..... jeden clovek na 3 miestach ide do zasuvky, dalsi pichne switch, a do neho sa napoja dvaja. skuste preboha citat nez sa zase spytat nieco.

clovek sa tu pre vas snazi, vytvori FAQ, udrziava to, a vy sa spytate na nieco co je hned v prvom prispevku!!!!!

Autor:  Moonny [ pon 13 zář 2010 18:01 ]
Předmět příspěvku: 

a samozrejme ze wifi je zakazana !
router samotny je tiez zakazany!
povoleny je len switch....

zapojis router, regnes jeho mac (ANO, aj router ma svoju vlastnu mac adresu), pripojis nb, a uz mas problem u spravcu siete, pretoze mac adresa notebooku sa ti dostane na siet.
a NAT je zakazany. uz to tu niekde v inej teme bolo, len keby niekto mal cas hladat a citat.....

ak chces notebook v postlei tak si ho tam pekne natiahnes aj s kablom.aky je problem , ked evidentne vies co je router, dat si vyrobit / vyrobit si sam 5-7m kabel aby ti dociahol vsade ? to je to najmenej.

Autor:  Salt-n-Pepa [ úte 14 zář 2010 10:45 ]
Předmět příspěvku:  listovy koleje

Ahoj,
ve středu vyrážím poprvé na Listovy koleje. Co jsem tak koukal do jízdního řádu, tak tam nejede žádný přímý spoj z Hlavního nádraží.(Klusáčkova, Nerudova zastávka). Na jakou zastávku jezdíte vy? Budu mít těžká zavazadla, nerad bych proto zbytečně chodil delší trasy.
:D

Autor:  Apophys [ úte 14 zář 2010 10:56 ]
Předmět příspěvku: 

hlavne nadrazie - ceska => salina c. 12
ceska -> nerudova / klusackova => salina 13

Autor:  Moonny [ úte 14 zář 2010 10:58 ]
Předmět příspěvku: 

ahoj
nejede proto ze je rozkopana Ceska, coz je jeden z brnenskych tramvajovych uzlu (druhy je hlavni nadrazi, pak mendlovo namesti).
Na Ceskou te doveze 12tka z hlavniho nadrazi, a pak musis prestupit na zacatku ulice Veveri na tramvaj x13, ktera te doveze na Klusackovu / Nerudovu.

az sa zacatkem prosince (zatim se predpoklada dokoncit to koncem listopadu) bude jezdit pak 12, 13 z hlavniho nadrazi pres Klusackovu az na Technologicky park.

sleduj http://www.dpmb.cz a najdes aktualni vyluky, jak jezdi spoje a podobne

Autor:  fredymc [ stř 15 zář 2010 17:56 ]
Předmět příspěvku:  povleceni

Zdravim,
pouzivate kolejni povleceni, nebo vozite z domu? Ja si ho dnes vyzvednul (listovy koleje) a kvalita nic moc :D Cetl jsem, ze pokud nepouzivate povleceni, tak mate slevu na kolejnem 50,- ... to jako mesicne??, asi o tom zacnu premyslet 8)

Autor:  GhaasH [ stř 15 zář 2010 18:04 ]
Předmět příspěvku: 

ne ta sleva je jednorazova... ja si teda s tim kolejnim vystacil, porad lepsi nez se tahat se svym, ktere bych se donutil vyprat tak jednou za semestr maximalne :)

Stránka 3 z 6 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/