Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 19 říj 2019 17:10




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 88 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 FAQ: Kolej - návod pro nové "nocležníky" 
Autor Zpráva
V.I.P.
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11 srp 2007 16:32
Příspěvky: 366
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Aelon
sekol si sa, na A02 sa musi nastupovat podla zmluvy, A03 je iny blok a tam nemusi.

+ citaj stare temy, nie vsetko ti ja, ostatny a hlavne Svubi naservirujeme popod nos.

_________________
exFIT VUT
SSME@FI MUNI


sob 11 zář 2010 12:29
Profil
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Omlouvam se to predchozi tema jsem nejak minul - vedel jsem ze jsem neco takoveho cetl ale ted jsem to ani za nic nemohl najit.. (kazdopadne ted uz se na to nevymluvim, takze tohle je jen omluva)


sob 11 zář 2010 16:12
Odpovědět s citací
Příspěvek Switch...
Mohu se zeptat, jak se switchem na PPV?
Stačí koupit toto: http://www.rcomputer.cz/main.aspx?CLS=P ... _ID=252294 a jen zapojit do díry a zbytek se nakonfiguruje na NB?

A ještě jeden dotaz. Je možno zapojit jeden switch do druhého? :D


pon 13 zář 2010 16:07
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 črc 2010 21:53
Příspěvky: 76
Odpovědět s citací
Příspěvek Re: Switch...
Mařenka píše:
Mohu se zeptat, jak se switchem na PPV?
Stačí koupit toto: http://www.rcomputer.cz/main.aspx?CLS=P ... _ID=252294 a jen zapojit do díry a zbytek se nakonfiguruje na NB?

A ještě jeden dotaz. Je možno zapojit jeden switch do druhého? :D

za ty prachy uz si muzu koupit normalni router ne? :)


pon 13 zář 2010 16:28
Profil ICQ
Odpovědět s citací
Příspěvek 
To je sice pravda, ale ten má rychlost "pouze" 150Mb/s
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71100 nebo přes kabel by to šlo rychleji? Já opravdu nevím jak by to fachčilo, tak doufám, že poradíte. :wink:


pon 13 zář 2010 16:47
Začátečník
Začátečník

Registrován: pát 03 zář 2010 14:02
Příspěvky: 18
Odpovědět s citací
Příspěvek 
otazka je co riesis ? tak polopate (ak sa mylim opravte) switch / routre -ak chces mat XY kompov zapojenych , ale kedze sa to reguje na MAC adresu pc tak maximalne dva , pripadne wifi router jak ches riesit wifi, inak je to zbytocnost....

na izbe by standartne nejaky vystup/switch pre osobu byt mal , a ktomu ti staci uz len kabel ;)


pon 13 zář 2010 17:01
Profil
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: ned 01 srp 2010 19:15
Příspěvky: 72
Bydliště: Kosice
Odpovědět s citací
Příspěvek 
Pokial viem, tak beztak je kolejnet 100Mbit/s takze ten gigabit switch beztak nevyuzijes...A osobne ani nevidim dovod na kupu...

_________________
FIT-1BIB-37


pon 13 zář 2010 17:01
Profil ICQ
Odpovědět s citací
Příspěvek 
filohad píše:
otazka je co riesis ? tak polopate (ak sa mylim opravte) switch / routre -ak chces mat XY kompov zapojenych , ale kedze sa to reguje na MAC adresu pc tak maximalne dva , pripadne wifi router jak ches riesit wifi, inak je to zbytocnost....

na izbe by standartne nejaky vystup/switch pre osobu byt mal , a ktomu ti staci uz len kabel ;)


Oni právě píšou, že na pokoji pro 3 jsou jen 2 přípojky, tak budeme potřebovat nějaké rozdvojení. Pochybuji, že tam bude.

A kdyby tam šel připojit ten 150Mb router, tak by to bylo skvělé, jelikož bych se nemusel tahat s káblem a mohl mít NB i posteli. Předpokládám, že net se registruje na MAC adresu kompu a tak by stačilo ten router jen zapojit do přípojky přes LAN a připojit se ne?


pon 13 zář 2010 17:18
V.I.P.
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11 srp 2007 16:32
Příspěvky: 366
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
VY BLBCI !!!!! NAUCTE SA KRUCI FIX CITAT.

ja neviem co riesite ked hned v prvom prispevku mate FAQ a tam to mate napisane.....

Citace:
Jak uvedu internet na pokoji do provozu?

K uvedení do provozu potřebuješ síťovou kartu v PC nebo notebooku a také síťový kabel, více o tom co to konkrétně je k nalezení zde: http://kn.vutbr.cz/docs/info/cokoupit.html. Více informaci o samotném průběhu přihlášení do KolejNetu je k nalezení zde: http://kn.vutbr.cz/docs/info/jaknasit.html. Pouze bod 4 již není aktuální tzn. žádný písemné uzavření smlouvy není třeba. Vše se vyřizuje pouze elektronicky. Také je nutné zmínit, že bližší informace je možné naleznout na hlavních informačních tabulích na každém bloku kolejí.

V pokoji máme pouze dvě přípojky na internet ale jsme tři, jak to máme řešit?

Dvě přípojky v pokoji se řeší zakoupením switche. Jeden z ubytovaných se do přípojky připojí normálně, do druhé přípojky se připojí switch přes který se připojí zbývající dva ubytovaní. Každý ubytovaný může mít registrovány dvě MAC adresy ale v jednom okamžiku může být připojena k síti jen jedna.


Jak probíhá kontrola zda-li není k internetu připojen někdo kdo nemá?


Kontrola probíhá pomocí MAC adresy síťové karty. V případě změny PC, notebooku nebo jen síťové karty je možnost změnit MAC adresu u KolejNetu elektronicky.


co este preboha tomuto nerozumiete ???
staci vam ten najlacnejsi switch ktory ma 100Mbit/s maximalny prenos, 1000je zbytocne vela..... jeden clovek na 3 miestach ide do zasuvky, dalsi pichne switch, a do neho sa napoja dvaja. skuste preboha citat nez sa zase spytat nieco.

clovek sa tu pre vas snazi, vytvori FAQ, udrziava to, a vy sa spytate na nieco co je hned v prvom prispevku!!!!!

_________________
exFIT VUT
SSME@FI MUNI


Naposledy upravil Moonny dne pon 13 zář 2010 20:16, celkově upraveno 1



pon 13 zář 2010 17:58
Profil
V.I.P.
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11 srp 2007 16:32
Příspěvky: 366
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
a samozrejme ze wifi je zakazana !
router samotny je tiez zakazany!
povoleny je len switch....

zapojis router, regnes jeho mac (ANO, aj router ma svoju vlastnu mac adresu), pripojis nb, a uz mas problem u spravcu siete, pretoze mac adresa notebooku sa ti dostane na siet.
a NAT je zakazany. uz to tu niekde v inej teme bolo, len keby niekto mal cas hladat a citat.....

ak chces notebook v postlei tak si ho tam pekne natiahnes aj s kablom.aky je problem , ked evidentne vies co je router, dat si vyrobit / vyrobit si sam 5-7m kabel aby ti dociahol vsade ? to je to najmenej.

_________________
exFIT VUT
SSME@FI MUNI


pon 13 zář 2010 18:01
Profil
Odpovědět s citací
Příspěvek listovy koleje
Ahoj,
ve středu vyrážím poprvé na Listovy koleje. Co jsem tak koukal do jízdního řádu, tak tam nejede žádný přímý spoj z Hlavního nádraží.(Klusáčkova, Nerudova zastávka). Na jakou zastávku jezdíte vy? Budu mít těžká zavazadla, nerad bych proto zbytečně chodil delší trasy.
:D


úte 14 zář 2010 10:45
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: ned 10 srp 2008 12:22
Příspěvky: 27
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
hlavne nadrazie - ceska => salina c. 12
ceska -> nerudova / klusackova => salina 13

_________________
FIT 4BIT | SU FIT | SK AS FIT
---------------
˙˙˙nʌɐlɥ ɐu ǝuǝʌɐʇsod oʇ ǝɾ ǝlǝɔ
Čo ťa nezabije, to sa ťa pokúsi zabiť ešte raz.


úte 14 zář 2010 10:56
Profil
V.I.P.
V.I.P.
Uživatelský avatar

Registrován: sob 11 srp 2007 16:32
Příspěvky: 366
Bydliště: Brno
Odpovědět s citací
Příspěvek 
ahoj
nejede proto ze je rozkopana Ceska, coz je jeden z brnenskych tramvajovych uzlu (druhy je hlavni nadrazi, pak mendlovo namesti).
Na Ceskou te doveze 12tka z hlavniho nadrazi, a pak musis prestupit na zacatku ulice Veveri na tramvaj x13, ktera te doveze na Klusackovu / Nerudovu.

az sa zacatkem prosince (zatim se predpoklada dokoncit to koncem listopadu) bude jezdit pak 12, 13 z hlavniho nadrazi pres Klusackovu az na Technologicky park.

sleduj http://www.dpmb.cz a najdes aktualni vyluky, jak jezdi spoje a podobne

_________________
exFIT VUT
SSME@FI MUNI


úte 14 zář 2010 10:58
Profil
Odpovědět s citací
Příspěvek povleceni
Zdravim,
pouzivate kolejni povleceni, nebo vozite z domu? Ja si ho dnes vyzvednul (listovy koleje) a kvalita nic moc :D Cetl jsem, ze pokud nepouzivate povleceni, tak mate slevu na kolejnem 50,- ... to jako mesicne??, asi o tom zacnu premyslet 8)


stř 15 zář 2010 17:56
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 29 črc 2010 21:53
Příspěvky: 76
Odpovědět s citací
Příspěvek 
ne ta sleva je jednorazova... ja si teda s tim kolejnim vystacil, porad lepsi nez se tahat se svym, ktere bych se donutil vyprat tak jednou za semestr maximalne :)


stř 15 zář 2010 18:04
Profil ICQ
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 88 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz